Igyekszem kitörni a krumpli-tészta-rizs
hármasságból, hogy egészségesebb
és változatosabb ételeket együnk.

Ímre ez a változat az árpagyöngyre,
mely nagyon ízlett a férjemnek, nekem
és a két éves kislányomnak is.



Hozzávalók:
- árpagyöngy (1 rész)
- zöldborsó (1 rész)
- köles (1/3 rész)
- vöröslencse (1/3 rész)
- himalája só
- víz

fűszerek ízlés szerint:
- kurkuma
- bio natur vegeta
- fekete bors

Elkészítés:
Az árpagyöngyöt mossuk meg és kezdjük el főzni,
egy kis sós vízben. Mikor már puhult kicsit, tegyük mellé
a zöldborsót.
Mossuk meg a kölest, és keverjük bele már fortyogó
keverékbe a vöröslencsével és a fűszerekkel együtt.
Fedjük le, amíg össze nem fő minden.
Tálaljuk friss zöldségekkel.