Képzeljétek, lehet kapni,
nyers kakaóbabot,
amiből egy párat érdemes elrágcsálni naponta,
a rengeteg vitamin és ásvány miatt, amit tartalmaz.


Én az edzés előtti turmixomba fogok tenni
pár szemet, így nem fog érződni, hogy picit kesernyés.

Viszont, ha már itt van a konyhámban,
megnéztem youtube-on, hogyan lehet belőle
valójában csokit készíteni,
és szuper módon házilag is lehetséges!

Itt van a prototípus csokim,
összetevői pirított kakaóbab,
eritrit és egy kis kókusztejpor.
:)
Kicsit kesernyés, mert néhány babot megégettem,
de akkor is, az enyém! <3



Elkészítés:
A kakaóbab szemeket meg kell pörkölni alacsony lángon
(majdnem egy óra is lehet), amíg fekete nem lesz a héja.

Ekkor a héját könnyen le lehet törni.
A pirult kakaóbab szemeket mákdarálón
át kell küldeni egyszer, porítani.

Majd hozzá lehet tenni a kívánt
ízesítőket:
Eritritet, kókuszt, mogyorót, stb.
és azzal még jó sokszor átraálni, addig, amíg a massza folyós nem lesz.

Ekkor lehet szilikonba tenni, meg csak fóliára kikenni a csokimasszát,
és hűtőbe tenni. :)

Kész! :)